9-18 måneder

Innføring av mer konsistens og smak

Apple-Sauce-Baby-Food-on-a-Spoon-182837025_3645x2734.jpeg
 

Vi kan avansere til mat som er har litt mer konsistens, istedenfor å ta alt i blenderen. Det er viktig at babyen lærer seg til å spise mat med mer konsistens for å trene opp gummene og tyggerefleksen. Vi trenger ikke lenger å koke alt og vi kan introdusere mer og mer rå grønnsaker og frukt. Vi lærer også babyen å spise med skje på en forsiktig måte. Når babyen nærmere seg ett år, skal babyen nyte en variasjon av karbohydrater, frukt, grønnsaker og animalske proteiner på lik linje med resten av familien (uten tilsatt salt og krydder). Vi reduserer melkeinntaket og øker inntaket av fast føde.


Pakke 4 inkluderer:

Informasjonssamtale og e-mail med relevant informasjon.

Handleliste koordinert med maten vi skal lage hjemme hos foreldrene. Det blir også gitt informasjon om hva slags utstyr man må ha hjemme for at møtet skal bli mest mulig vellykket og effektivt. Foreldrene må handle før jeg kommer.

En e-mail med oppskriften på en grønnsakskraft som foreldrene må lage kvelden før jeg kommer.

Det er mulig at jeg handler alle varer på deres vegne. Ekstra kostnader og faktiske utlegg vil komme i tillegg i prisen.

Ca 3 timers hjemmebesøk. Vi lager mange spennende retter tilpasset babyen med litt mer konsistens og smak enn 7 – 9 måneders planen. Maten lager vi i porsjoner og den kan vare opp til 2 måneder. Litt avhengig av hvor mye babyglass og lignende mammaene velger å gi i tillegg. Det er viktig at babyene vender seg til babyglass i tillegg til den hjemmelagede maten. Dager på farten og ferier er gode eksempler på dette.

En utarbeidet plan tilrettelagt for babyen. I tillegg til fokus på matrutiner, står det også beskrevet hvor mye søvn som er anbefalt på dagtid og når.

Informasjonshefte med fordelene ved rutiner og generelle tips tilpasset alderen.

Kjøregodtgjørelse (innen Oslo – utenfor Oslo avtales nærmere).

Oppfølging (se pris under).


Pris pakke 4: 3 600 kroner inkludert overnevnt.

Pris oppfølging utover overnevnte: 900 kroner for 50 minutter.

Pris for handling: for bare maten 500 kroner. For alt utstyr 500 kroner. Kvittering for råvarer og utstyr legges ved og Pernille legger ut.